Enpunktssmörjare 

Hur väljer jag rätt typ av automatsmörjare?

Automatsmörjare används i syfte förse smörjpunkterna med smörjmedel kontinuerligt och under kontrollerade former. ”Hellre smörja ofta och lite än sällan och mycket” eller ”Rätt smörjmedel, på rätt plats, i rätt mängd, vid rätt tidpunkt och med rätt verktyg” är uttryck som passar bra in här. Det som sk...

Mera
 • Gasdrivna
  Gasdrivna

  Välkommen till vår guldgruva av automatsmörjare!

  Här finner du nordliga Europas allra största utbud av gasdrivna enpunktssmörjare. Välj bland flertalet varianter och olika storlekar där var och en fyller sin funktion och stillar ditt behov av välsmorda maskiner på ett tillförlitligt sätt. Automatsmörjare är nyckeln till en hållbar och produktionssäkrad process.

  Känner du till att det sägs att en anställd smörjansvarig klarar av att hålla nästan hela 500 smörjpunkter i schack på en heltid om man smörjer manuellt?
  - Hur många heltidsanställda smörjansvariga är ni?
  - Hur många smörjpunkter har ni?

  Automatsmörjaren är din bästa vän och allt fler upptäcker fördelarna med att få full kontroll över smörjgörat. Färre oförutsedda haverier och att tiden plötsligt räcker till, till annat. Ni därute har en del annat ni önskar hann med. Låt automatsmörjarna göra jobbet!

  Nedan finner du ett rikligt utbud

  - Välj först typ av automatsmörjare som passar dig och ditt behov.
  - Välj sedan ur utbudet av smörjmedel: Behöver du ett universalfett eller olja? Behöver du ett smörjmedel för läkemedelsindustri eller tuffa tag i stålindustri? Allt finns!

  Hittar du inte det du letar efter eller är det minsta osäker så slå oss en pling. Vi finns här för att hjälpa till och för att säkerställa att dina maskiner håller och producerar så tufft det bara går. Vi specialfyller även på kunders begäran. Nemas problemas!

 • Tillbehör gasdrivna
  Tillbehör gasdrivna
 • Mekaniska
  Mekaniska

  Välkommen till vårt breda utbud av elektromekaniska automatsmörjare!

  Vi har inte bara Skandinaviens största utbud på automatsmörjare utan även på elektromekaniska enpunktsmörjare. Välj och vraka bland flertalet varianter där alla har sitt existensberättigande för ditt speciella behov och dina förutsättningar. Därutöver finns enormt utbud av smörjmedel som ser till att hålla just dina maskiner välsmorda.

  Elektromekaniska automatsmörjare kommer till sin rätta där du har behov av utökad kontroll eller måhända där omständigheterna är mer krävande.

  Genom sin konstruktion tillåter de en exakt och jämn dosering över inställt tömningsintervall. De larmar dig när det är dags att byta patron eller om något annat skulle vara på tok. De visar tacksamt nog också att funktionen är som den skall och att smörjgörat görs enligt dina direktiv. Detta signaleras via LED-ljussignaler, via kabel till din PLC eller om du föredrar blåtandsuppkoppling och tillika övervakning via WiFi.

  För dig som vill styra eller strömförsörja externt finns också goda möjligheter. Måhända önskar du smörja vid ett visst arbetsmoment eller så kör ni helt enkelt inte alla linjer helat tiden.

  Tillförlitligheten förbättras dessutom av ett mycket brett arbetstemperaturområde som i vissa fall sträcker sig ända ner ifrån -40° upp till +60° och skulle det vara ännu varmare kanske du kan tänka dig ett fjärrmontage där enheten monteras på skyddad plats. 

  Färdiga lösningar finns framtagna för allehanda tänkbara installationsbehov.

  Om inte det skulle vara nog så är du välkommen att slå oss en pling så fixar vi ihop!

 • Tillbehör mekaniska
  Tillbehör mekaniska

  Här finns en rad tillbehör som gör det enkelt att installera och byta smörjpatroner och som dessutom gör din maskinen driftsäkrare.

Menu