Minska arbetsinsatsen med 90%

Visste du att du kan reducera tiden som går åt att smörja dina fettsmorda smörjställen radikalt?

Med smörjautomation säkerställer du kontrollerad och kontinuerlig smörjning på ett sätt som man aldrig kan åstadkomma med manuella redskap. Den största vinningen är såklart välsmorda maskiner som håller bättre och tryggar produktionskapaciteten. Med automatsmörjare spar du tid. Massor med tid.

Att smörjautomation dessutom hjälper dig smörja de där svåråtkomliga och ibland glömda ställena är en riktig finess.

Detta håller de oplanerade stoppen borta. Att dessutom slippa utsätta sig själv för farliga manövrar bland snurrande maskiner, under balkar och bakom maskinskydd reducerar risken för olyckor radikalt.

Vill du själv ta reda på hur mycket du kan spara på att använda dig av smörjautomation? Ta en titt på vårt kalkyleringsverktyg ”tjäna en slant”.

Vill du hellre prata med en livs levande smörjspecialist så är det bara att höra av dig!

Manuell smörjning - tidskrävande

Att smörja en maskinpark för hand med 1000 smörjpunkter en gång i månaden i ett år tar dig minst 250 arbetsdagar och då finns ingen tid över för varken administration, utbildning eller ens en koll i mejlkorgen. Skulle vi istället räkna med att du är effektiv med verktyg i hand 40% av din tid, vilket är mer rimligt, så kräver detta ansvarsområde 625 arbetsdagar. Det är mer än tre fullt sysselsatta mannar.
Arbetsdagar

Automatsmörjning - en tidsbesparing

Motsvarande tidsåtgång med automatsmörjare är 21 arbetsdagar vilket är en minskning av tidsåtgången med drygt 90%. Där har du plötsligt hittat tid över för förebyggande kontroller, utbildning etc. Besparingen, med kostnaden för automatsmörjarna inräknad, ligger på en bra bit över 500 000 kronor såtillvida du hittar eget manskap för låga 450.-/h. Ligger din kostnaden högre så blir vinsten ännu större.
Arbetsdagar

VILL DU VETA HUR DU SÄKRAR DRIFTEN?

Ladda ner vår katalog och läs mer

eller kontakta oss på Smörjkompaniet så hjälper vi dig att hitta rätt.

Menu